Международната федерация по гимнастика забрани силния грим по време на

...
Международната федерация по гимнастика забрани силния грим по време на
Коментари Харесай

ФИГ забрани силния грим в гимнастиката

Международната федерация по гимнастика забрани мощния грим по време на надпревари. Това се случи на Световното състезание по спортна гимнастика в Доха (Катар). Повод за решението беше хрумването на холандката Селин ван Гернер да изрисува лицето си, с цел да бъде в звук с програмата си на „ Котките “, визия, с която си завоюва доста почитатели на Европейското състезание.

„ Гримът на лицето няма да бъде разрешен, гримът би трябвало да е непретенциозен и да не демонстрира театрални характерности (животински и човешки) “, се споделя в допълнението към разпоредбите на ФИГ и е илюстрирано със фотография на Селин.

Самата състезателка написа в „ Туитър “: „ За мен е чест да бъда ПЪРВАТА, ПОСЛЕДНАТА и ЕДИНСТВЕНАТА в историята, която сподели цялостния темперамент на програмата си “.
Междувременно имаме и първите първенци в Доха. Китай завоюва отборната купа при мъжете, среброто е за Русия, а бронза за Япония. „ Самураите “ имат в състава си двукратният олимпийски първенец Кохей Учимура. Звездата на отбора обаче е с контузия и не игра цялостен многобой.

При дамите Съединени американски щати води след кралификацията, а завърналата се Симоне Байлс се класира с най-голям резултат за многобоя. Легендарната Оксана Чусовитина е на край на прескок. beautyinsport.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР