Международната агенция за ядрена енергия (МААЕ) съобщи, че Запорожката атомна

...
Международната агенция за ядрена енергия (МААЕ) съобщи, че Запорожката атомна
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ отново е включена към енергийната мрежа на Украйна

Международната организация за нуклеарна сила (МААЕ) заяви, че Запорожката атомна електроцентрала още веднъж е включена към украинската енергийна мрежа след съвсем седмица спешно зареждане с генератори и аварийни електропроводи. 

„ Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) на Украйна още веднъж получава електричество непосредствено от националната мрежа, откакто инженерни екипи ремонтираха един от четирите основни външни електропровода, които бяха развалени по време на спора “, се споделя в известие на уеб страницата на организацията.

Възстановяването на естественото електрозахранване беше задача от първостепенна значимост, защото от това зависи и сигурността на нуклеарните реактори на централата.

Преди седмица беше изключен и последният работещ 6-ти реактор на централата, преминавайки в режим на студено изстудяване, за което също е нужно електричество. Поради развалените от обстрелите електропроводи, в това число и тези за аварийно зареждане се разчиташе основно на дизеловите генератори, които обаче не разполагаха с задоволително ресурси от гориво.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР