Международната агенция за изследване на рака и Световната здравна организация

...
Международната агенция за изследване на рака и Световната здравна организация
Коментари Харесай

Алармират за значителен ръст на ракови заболявания

Международната организация за проучване на рака и Световната здравна организация плануват нарастване с 81 % на раковите болести в страните с ниски и междинни приходи до 2040-а година.

Според организациите тези страни сега концентрират лимитираните си запаси в битката с инфекциозните болести и подобряването на майчиното и детско здраве, вместо към борбата с рака. Андре Илбави, следящ контрола върху заболяването от Световната здравна организация разяснява: "Бремето на рака е доста и се усилва. Един от всеки пет души ще развие някаква форма на рак през живота си. Вероятно е всяко семейство да бъде наранено от заболяването. Тя е причина за гибелта на приблизително 10 милиона души годишно, или един на всеки шестима умряли умира от рак. "

Според отчет, оповестен на днешния Световен ден за битка с рака, е нужна инвестиция от 25 милиарда $ през идващото десетилетие, с цел да бъдат избавени седем милиона души. Данните демонстрират още, че използването на никотин предизвиква една четвърт от смъртните случаи при рак.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР