Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) заяви вчера, че се

...
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) заяви вчера, че се
Коментари Харесай

МААЕ ще инспектира два обекта в Украйна заради твърденията на Москва за мръсна бомба

Международната организация за атомна сила (МААЕ) съобщи през вчерашния ден, че се готви да изпрати през идните дни инспектори на два обекта в Украйна, съобщи Ройтерс.
Инспекторите ще бъдат изпратени по искане на Киев, по отношение на изказванията на Москва, че Украйна се готви да употребява " мръсна бомба " - бомба, с която се разпръсква радиоактивен материал.
МААЕ оповести решението си да изпрати инспектори, откакто почитан съветски представител съобщи, че два института в Украйна, свързани с нуклеарната промишленост, са ангажирани със основаването на такава бомба.
" Международната организация за атомна сила е наясно с изказванията, които Руската федерация направи в неделя по отношение на хипотетични действия в два нуклеарни обекта в Украйна ", се споделя в изказване на МААЕ, като се акцентира, че и двата обекта към този момент са били подлагани на ревизия, като единият от тях е бил инспектиран преди месец.
" МААЕ се готви да посети обектите през идните дни ", се оповестява още в изказването.
Единият от обектите, в които ще бъдат изпратени инспектори на МААЕ, се намира в Днепропетровска област, а другият - в Киев, излиза наяве от информацията на Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР