Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) продължава да предупреждава за

...
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) продължава да предупреждава за
Коментари Харесай

АЕЦ Запорожие се захранва със само един външен главен електропровод

Международната организация за атомна сила (МААЕ) продължава да предизвестява за рискова обстановка в Запорожската атомна електроцентрала в Южна Украйна, която е окупирана от съветски войски.

„ Ядрената сигурност в Запорожската атомна електроцентрала продължава да бъде в нестабилно положение ", съобщи в сряда ръководителят на МААЕ Рафаел Гроси, представен в изказване на неговата организация. Той добави: „ Отново приканвам всички страни да поемат ангажимент за гарантиране на нуклеарната сигурност и сигурност в централата ".

През последните три седмици атомната електроцентрала е била снабдявана с електрическа енергия единствено посредством останал външен основен електропровод, сподели Гроси.

Ако той бъде развален, това ще докара до цялостен срив на външното електрозахранване, сподели той. Последният останал спешен електропровод в атомната електроцентрала, развален от 1 март, остава изключен и сега се ремонтира, сподели той.

„ Това още един път демонстрира какъв брой уязвима е нуклеарната сигурност в най-голямата атомна електроцентрала в Европа ", сподели Гроси.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР