Международна Тракийска звезда 2021“ ще се проведе в периода 12-22

...
Международна Тракийска звезда 2021“ ще се проведе в периода 12-22
Коментари Харесай

Екипите на F-16 се пребазираха в авиобаза Граф Игнатиево преди „Тракийска звезда 2021“

Международна „ Тракийска звезда 2021 “ ще се организира в интервала 12-22 юли 2021 година с присъединяване на Военновъздушните сили (ВВС) на Република България, Република Гърция, Румъния и Съединени американски щати.

В авиобаза Граф Игнатиево през днешния ден, 9 юли, сполучливо се пребазираха от 555-та авиационна ескадрила от състава на 31-во авиокрило на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа, основани в Авиано, Италия.
 Ген. Константин Попов: Паралелно с употребата на първите F-16 би трябвало да се мисли за нов контракт за вторите 8 самолета Ген. Константин Попов: Паралелно с употребата на първите F-16 би трябвало да се мисли за нов контракт за вторите 8 самолета
„ Предизвикателствата пред НАТО са доста разнородни, мъчно предвидими и ужасно динамични “. Това съобщи ген. Константин...

От българска страна взаимни задания със страните-партньори ще извършват екипажите на самолети Су-25 от База за предно разполагане - Безмер, вертолети Ми-24, AS-532 AL “Cougar ” и Bell-206 от авиобаза Крумово, както и формирования от Зенитно-ракетни войски на Военновъздушните сили и от Сухопътните войски.

Авиобаза Граф Игнатиево ще обезпечава въздушното управление на полетите и логистичната поддръжка на американските сили, като страна-домакин.

Румънските и гръцките екипажи на F-16 ще се включат в подготвителните дейности от базовите си летища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР