Международна конференция ще разглежда възможностите за зелено икономическо възстановяване на

...
Международна конференция ще разглежда възможностите за зелено икономическо възстановяване на
Коментари Харесай

Дискусия за прехода на България към въглеродна неутралност

Международна конференция ще преглежда опциите за зелено икономическо възобновяване на България. Експерти ще показват три вероятни сюжета за зелена промяна на стопанската система ни до 2050 година. Организатор на конференцията е Центърът за проучване на демокрацията.

Конференцията ще дискутира прехода на България към въглеродна индиферентност в подтекста на задачите на Европейския съюз и проекта на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за енергийна гражданска война и екологична правдивост.

В рамките на събитието Центърът за проучване на демокрацията ще показа съответни ограничения за декарбонизация в региона на енергетиката, превоза, постройките, промишлеността, селското стопанство и горите.

В полемиката ще се включат вицепремиерът Атанас Пеканов, Тимон Венер - шеф на офиса в Берлин и старши откривател в института „ Вупертал “-Германия, Невена Гавалюгова - специалист от Генерална дирекция „ Действия по климата “ на Европейската комисия, и Марчело Мазера - началник на отдел „ Енергийна сигурност, систематизиране и пазари “ от Дирекция „ Транспорт и климат “ на Съвместния проучвателен център на Европейската комисия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР