Международна банда, която произвеждала и разпространявала нелегално тютюневи изделия без

...
Международна банда, която произвеждала и разпространявала нелегално тютюневи изделия без
Коментари Харесай

ГДБОП и румънски граничари разбиха международна банда за контрабанда на тютюн

Международна тайфа, която произвеждала и разпространявала незаконно тютюневи произведения без бандерол, бе разрушена при акция на ГДБОП и Граничната полиция на Република Румъния. Операцията била координирана от ОЛАФ и ЦПЮЕ /SELEC/.

 

Операцията е извършена на 16 и 17.08.2023г. на територията на Румъния след следствие по данни за 64 доставки на 330 тона занемарен тютюн от България за Румъния, осъществени в интервала от 2022 година до сегашния миг, като за това били употребявани документи с погрешно наличие. Установено е, че след въвеждането на румънска територия, тютюнът, вместо да бъде изнесен в посока Чехия, както е по документи, е превозен до особено пригодени пространства, където е бил култивиран, нарязван, пакетиран и в следствие популяризиран на дребно в цялата страна посредством платформи за електронна търговия.

 

В рамките на интервенцията са осъществени претърсвания на 23 адреса, конфискувани са към 10 тона тютюн, три тютюнопреработвателни уреди, два леки автомобила, товарен автомобил, микробус и парични суми.

 

С мярка за неотклонение „ задържане под стража “ са 8 участници в проведената незаконна група. Работата по документирането на случая продължава.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР