Международен скандал се заформи след публикуването на кадри с жестокост

...
Международен скандал се заформи след публикуването на кадри с жестокост
Коментари Харесай

Кадри на агонизиращи птици във ферми потресе международната общност

Международен скандал се заформи след публикуването на фрагменти с свирепост към животни от неправителствена организация във ферми, осведоми КАЖИ

Ето какво се споделя в известието на организацията:

(„ Кампании и активизъм за животните в промишлеността “) е организация с нестопанска цел, учредена за отбрана на животните, най-много в индустриалното отглеждане на животни.

би трябвало да проверява и изтегли продуктите на собствен снабдител на пилешко месо заради изказвания за корист с животни.

Международен скандал след публикуването на фрагменти с свирепост към животни от неправителствена организация във ферми, свързани с производителя на пилешко AIA, който продава продуктите си и в България, би трябвало да докара до това решение.

,,,, би трябвало да проучат опцията за краткотрайно прекъсване на популяризираните от ЕОС - ЛД ДИСТРИБЮШЪН доставки от италианския колос AIA, откакто се появиха шокиращи фотоси на принуждение над животни. Снимките на плантация за пилета в Италия, която е обвързвана с AIA, бяха пуснати от испанската неправителствена организация.

В се виждат разлагащи се птици, кълвани от живи птици; други в агония; птици с разнообразни деформации и счупвания, неспособни да се изправят. За някои е мъчно да стигнат до поилката, което в допълнение утежнява страданията им.

Изображенията разкриват и злоупотреби от страна на личния състав, нанасящ ритници. Вижда се също по какъв начин вратовете им са счупени или главите им стъпкани до гибел. Много супермаркети и дистрибуторски компании, които продават артикули на AIA, неодобрението си към тези практики.

Птиците, отглеждани при интензивни условия за произвеждане на месо, са най-вече от породи, които промишлеността назовава „ бързорастящи “. Тези птици се угояват с неестествена скорост и са резултат от десетилетия на хибридизация, за да се подберат генетични черти, които дават приоритет на промишленото произвеждане в ущърб на хуманното отношение към животните и устойчивостта на хранителната система.

КАЖИ е наясно, че производителят е издал декларация, в която твърди, че е прекъснал връзките си със засегнатата плантация.

Трябва да се вземат по-строги решения, с цел да се избегнат по-нататъшни обстановки на свирепост към животните във веригата за доставки на AIA, както заслужават потребителите. Ние призоваваме AIA да заеме позиция против жестокостта към пилетата, като обществено поддържа.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР