Между небето и земята, от вчера майка ми е в

...
Между небето и земята, от вчера майка ми е в
Коментари Харесай

Проф. Кортенска в кома, дъщеря й се моли за живота й

Между небето и земята, от през вчерашния ден майка ми е в кома. Трудно е да си дете на митове, непостижимо понякога… “ Това написа в обществените мрежи  дъщерята на известния сценичен критик и медиен специалист проф. Мирослава Кортенска – Веси Господинова.  

Мирослава Кортенска към този момент повече от седмица е в доста тежко положение в реанимацията на Първа градска болница в София след затруднения, породени от ковид.

Актрисата Веси Господинова, която е щерка и на обичания на генерации артист Кирил Господинов, написа през седмицата, че майка й на апаратно дишане и сърцето й отхвърля.

„ Обичам те, мамо, апелирам те, остани с нас. Баща ми умря на същата възраст… “, написа Веси Господинова.

Мирослава Кортенска е родена е на 5 ноември 1953 година в София в фамилията на артиста Стефан Кортенски и актрисата Веса Кортенска. Завършва ВИТИЗ в София, при проф. Любомир Тенев.

От 1976 до 1991 година работи като драматург в Драматичния спектакъл в Стара Загора и в Държавния язвителен спектакъл. От 1993 до 1996 година е учител и заместник-декан на Магистърски факултет в Нов български университет (НБУ). Ръководител на магистърска стратегия „ Журналистиката като четвърта власт “ на Нов български университет и Американския университет в Благоевград.

През 1997 година е консултант в Комисията по просвета и медии в 38-о Народно заседание и специалист по написването на Закона за електронни медии. От 2002 до 2005 година е член на Художествения съвет на Българската национална телевизия (БНТ).

От 2008 до 2010 година е член на Художествения съвет на Българското национално радио (БНР), стратегия „ Христо Ботев “. След това, от 2009 до 2011 година е създател и водещ на предаването „ Врата към Европа “ по БНР, стратегия „ Христо Ботев “. Предаването получава две награди от Комитета по обучение на Европейската комисия през 2009 и 2010 година

Автор е на голям брой мнения, публикации и разбори по мъчителни въпроси на българския преход в електронните и печатни медии на България, написа Марица. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР