Между Киев и Запада избухна дипломатически спор. Началникът на генералния

...
Между Киев и Запада избухна дипломатически спор. Началникът на генералния
Коментари Харесай

“Триумфът на Путин”. Украйна обвини НАТО в предателство

Между Киев и Запада избухна дипломатически спор. Началникът на генералния щаб на НАТО Стиан Йенсен сподели, че Украйна може да се причисли към Алианса в подмяна на подчинение на някои противоречиви територии на Русия. Скоро това беше дезавуирано, обяснено беше, че публицистите не са разбрали както би трябвало. Но имайки поради какъв брой пъти разнообразни политици намекнаха за „ корейския сюжет “, изказването беше признато съществено в света. За какво готвят киевския режим?

Поземлен въпрос

Йенсен към този момент се извини. Въпреки това украинските управляващи са възмутени. Говорителят на външното министерство Олег Николенко назова сходни диалози безусловно неприемливи. Той акцентира, че Киев не търгува с територии, а изказването на ръководителя на офиса " играе в интерес на Русия ".

Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на президентската канцелария, счита изказването на Йенсен за " успех на Путин ". Според него сходна договорка ще докара единствено до това, че борбата ще се придвижи на идващите генерации. Ръководителят на парламентарната секта на “Слуга на народа ” Давид Арахамия е уверен, че отводът от териториите ще подтиква „ съветската експанзия “.

Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия, посочи, че всички територии там са " мощно противоречиви ". По-специално, преди да влезе в НАТО, Украйна ще би трябвало да се откаже от Киев и да реалокира столицата си в Лвов.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова оцени речта на Йенсен като знак, че Съединени американски щати са изтощени от украинския проблем. " Те би трябвало да създадат нещо, с цел да показват опит да се измъкнат от безизходицата, в която Белият дом вкара целия свят под управлението на цялата тази демократична тайфа. Ето от кое място стартира такава партенка ", заключи тя.

Мир против територи и

В началото на годината швейцарското издание “Нойе Цюрихер Цайтунг ” разгласява публикация, в която се показва, че Съединени американски щати сякаш са предложили на Русия и Украйна да прекратят военните дейности при признание на настоящите им резултати. Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, който посети Москва и Киев, действаше като делегат. Но противоположните страни отхвърлиха да го създадат. И в двете столици обаче тази информация беше отречена.

Сега, когато стана ясно, че украинската контраатака е несполучлива, западните медии се върнаха към тази тематика. Например списание “Економист ” уточни, че Украйна може да влезе в НАТО единствено в случай че бъдат уредени териториалните разногласия с Русия. В същото време изданието акцентира, че по този метод Киев ще преодолее пропастта сред способността за реализиране на цели в борба и това, за което Западът е подготвен да даде пари.

Интернет ресурсът “ЕУобсървър ” отбелязва, че множеството от наличните сега „ мирни проекти “ се основават на размяната на територии против мир. И доста наблюдаващи се нервират от нетърпимостта на Киев, защото никой не е заинтригуван от продължителна въоръжена борба. Бившият общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в навечерието на срещата във Вилнюс предложи да одобряват Украйна на части и се базира на историческия казус с Федерална Република Германия и Германска демократична република.

А в украинските медии все по-често се приказва за „ корейския сюжет “. Тоест следените от Русия територии би трябвало да се трансфорат в „ севернокорейски пъкъл “, а Западът да трансформира останалата част от Украйна в „ цъфтяща градина “.

Някои военни също споделят, че би трябвало да се свърши бързо - малко хора ще се разстроят, в случай че Украйна не доближи границите от 1991 година Независимостта е по-важна.

П робен балон

Политологът Александър Дудчак счита речта на Дженсън за опит да изпита водите. Веднага откакто НАТО събра цялата нужна информация, думите му бяха дезавуирани. „ Тези, които вършат пари от военните дейности, крещят, че това е предаване на ползи. Но има и такива, които желаят да спрат войната. Москва е подготвена да прегледа предлагането, само че би трябвало да намерения за следствията. Прекратяването на СВО в този момент може да докара до възобновяването ѝ в бъдеще, когато Киев още веднъж ще се почувства мощен. По-добре е да продължим, до момента в който Украйна няма защо да се захване ", счита той.

Политологът Сергей Марков счита, че НАТО към момента не е взело решени. „ Военното проваляне на Русия остава главният сюжет, само че се обмислят и разновидности за отчасти включване на Украйна в Алианса. Това не се харесва на Москва. Основната цел е демилитаризация и денацификация. Тоест до нас не би трябвало да има бъде подобен съперник като да вземем за пример Пакистан до Индия и Палестина до Израел ”, споделя специалистът.

Според него търсенето на взаимни отстъпки е допустимо, само че всеки в последна сметка значи отстъпка от страна на Русия. В този смисъл той е склонен с Дудчак: сътрудниците на Киев ще възприемат прекратяването на военните дейности не като завършек на спора, а като отдих преди втория кръг.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР