Между 40 и 50 граждани се събраха на протест пред

...
Между 40 и 50 граждани се събраха на протест пред
Коментари Харесай

Между 40 и 50 души събра вторият протест за смяна на системата

Между 40 и 50 жители се събраха на митинг пред Народното събрание. Това е втория ден от демонстрацията им, оповестена като митинг на българите в чужбина и за промяна на системата.

Вчера самодейността събра няколко стотин души за няколко часа отново на същото място.

С няколко български флагове и през днешния ден протестиращите викат оставка и приканват да си вървят политиците и политическите партии. Според тях страната ограбва 7 милиарда годишно от народа.

 Оставка, съд и промяна на системата желаят протестиращи пред Народното събрание Обновена
Оставка, съд и промяна на системата желаят протестиращи пред Народното събрание

Протест на българите зад граница

Възрастна жена рецитираше " Аз съм българче ". За през днешния ден е оповестено и шествие до Министерски съвет. Наблюдава се още веднъж полицейско наличие.

Протестиращите желаят смяна на Конституцията и промяна на модела на ръководство, като оферират България да се ръководи по швейцарския модел с референдуми.

За 26 септември е разгласен митинг пред централата на Европейската комисията в Брюксел, където протестиращите ще внесат и петиция, в която разказват тревожното положение, в което се намира България.

Една от водещите фигури на акцията е Емил Русанов , който е издател на " Будилник " в Лондон, който в края на предходната седмица на брифинг разгласи, че зад митинга стоят над 34 000 български граждан и, живеещи в чужбина.

Те са обединени от групата във " Facebook ", озаглавена " Против геноцида на Борисов и всички досегашни ръководещи мафии ".

Припомняме, че вчерашния митинг беше следен поради появила се информация за предстоящи провокации, в това число и в постройката на президентството, където по традиция се организира Ден на отворените порти.

Такива провокации и напрежение не се случиха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР