Между 36 и 46 стотинки струва едно яйце днес на

...
Между 36 и 46 стотинки струва едно яйце днес на
Коментари Харесай

Управителят на „Общински пазари“ - Русе: Регулацията на пазара се осъществява от самите клиенти

Между 36 и 46 стотинки коства едно яйце през днешния ден на пазара в Русе

Има един миг, когато плодовете и зеленчуците са импорт, огромните магазини съумяват да реализират по-ниска цена, само че не трябва да се не помни, че по пазарите работят доста производители, които непосредствено оферират своята стока на клиентите. Така че те също имат опция да предложат положителни цени, защото няма междинни прекупвачи. А и стоката им е прясна, защото е откъсната безусловно предния ден преди продажбата. Това разяснява пред NOVANEWS Кунчо Кунчев, шеф " Общински пазари " - Русе.

" В момента е рано за продажба за агнешко, а и не се търси. В момента се оферират агнешки комплекти за чорба на цена към 12 лв.. Според мен предходната година цената за празниците на агнешкото внезапно скочи, беше изненада за всички. Тази година, съгласно мен, няма място за по-високи цени. Миналата година цената беше 20 кг за агнешкото ", уточни той.

В момента цената на марулите и репичките са по 1,50 лв.. Лук и чесън връзка още веднъж са по 1,50 лв.. Краставицата в Русе сега се продава на цена към 6 лв. за кг. Ако прибавим към великденската салата и една краставица, сметката излиза 7,30 лв.. Но в случай че се сложат и три яйца, салатата излиза към 8,50 лв.. Това обаче е сметката към днешна дата - месец преди Великден, изясняват търговците.

" Смятам, че цените на зеленчуците ще стартират последователно да падат, защото производителите към този момент стартират да оферират своята продукция ", предвижда Кунчев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР