Между 300 и 600 лв. струват платените публикации на руските

...
Между 300 и 600 лв. струват платените публикации на руските
Коментари Харесай

Христо Грозев: ГРУ публикува в български медии срещу €150

Между 300 и 600 лева костват платените изявления на съветските специфични служби в българските медии. Те минават през журналистическа мрежа, координирана от македонски сътрудник у нас.

Това съобщи оповестеният за търсене от Москва български проверяващ публицист от " Белингкат " Христо Грозев. Преди дни той загатна за схемата и при онлайн чуването си пред парламентарната комисия за надзор над спецслужбите.

" През хибридни артисти е допустимо да се реализира въздействие в медиите против възнаграждение. И за жалост това възнаграждение е в копейки, в случай че мога по този начин да се изразя. Става въпрос за изявления, които костват 150 евро. Дадена публикация, написана от ГРУ, от Русия, която бива оповестена в български медии против 150 евро. Незначителни суми водят до доста въздействие върху публичното схващане в България, което не трябва да се случва. Дарко Тодоровски е този македонски публицист, в случай че не ме лъже паметта. Той не е публицист действително, а дописник, който получава задания от Русия и посредством своя мрежа в България съумява да разгласява тези публикации против възнаграждение. То варира от 150 до 300 евро, т.е. най-скъпото е 600 лева ", сподели Грозев пред Нова телевизия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР