Между 27 - 29 ноември 2020 г. ИЕФЕМ - БАН

...
Между 27 - 29 ноември 2020 г. ИЕФЕМ - БАН
Коментари Харесай

БАН се включва в Европейската нощ на учените - 27-29.11.

Между 27 - 29 ноември 2020 година ИЕФЕМ - Българска академия на науките още веднъж се включва в програмата на Европейската нощ на учените. Събитието има за цел да разпространява работата на етнолози, фолклористи и антрополози пред необятна аудитория, посредством филми, презентации и ателиета. Тази година, по отношение на изключителното състояние в страната и противоепидемичните ограничения, в битката против Ковид - 19, всички интензивности ще се проведат онлайн.
Програмата на ИЕФЕМ-БАН ще бъде излъчена на двете ни страници във Facebook: страница на ИЕФЕМ - Българска академия на науките: https://www.facebook.com/iefem и страница на Националния етнографски музей: https://www.facebook.com/NationalEthnographicMuseum, както и в платформата Гугъл meet.
Европейската нощ на учените в ИЕФЕМ - Българска академия на науките ще показа три документални кино лентата: „ Градината - място на биокултурно многообразие ", „ От Къщата с куклите до жълтите павета " - отдаден на Националния етнографски музей през погледа на развиването на гр. София и „ Пътят до трапезата " - за най-новата галерия на музея. Ще бъдат показани концепциите на изложбата „ Дивата София ", проведена от РИМ-София и разказваща за наличието на дивите животни в нашата столица и кино лентата „ The Secret Arts - Oтвъд границите на усещането? ".
Програмата планува провеждането на две занимателни действия за деца. Театралната импровизация с екологична устременост по приказката „ Загубената пчела " ще бъде проведена в партньорство с стратегия „ Тинтири - минтири/ планове за деца " и е ориентирана към момчета и девойки сред 7-10 години. Необходимо е авансово записване на имейл адрес: [email protected] с информация за името и годините на детето. Съвместно с екип на „ СедянкаТа " ще бъде излъчено и виртуално ателие за направа на кукли „ Кукли за дребни и огромни " уместно за деца сред 7-15-годишна възраст. За него не се изисква авансово записване.
Научната част от програмата планува показване на просветителните стратегии на Националния етнографски музей, на дейностите на архивите на ИЕФЕМ - Българска академия на науките, на планове, по които работят сътрудници етнолози и фолклористи. Планирани са и виртуални разходки из настоящите музейни експозиции „ Времена и хора: Живите обичаи на България " и „ Пътят до трапезата ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР