Между 25 и 29 октомври 2017, шестнайсет от топ акро-параглайдинг

...
Между 25 и 29 октомври 2017, шестнайсет от топ акро-параглайдинг
Коментари Харесай

Българският акро-пилот Веселин Овчаров е сред топ 16-те пилота в света на ACRO MASTER 2017

Между 25 и 29 октомври 2017, шестнайсет от топ акро-параглайдинг водачите в света (според ранг-листата на FAI) ще се съревновават във въздуха над красивия остров Ла Реюнион (La Réunion). Те ще покажат най-хубавото във въздушната акробатика, в борба за купата „ Акро-мастър водач на 2017 “. Този формат се организира за първи път на вулканичния остров, след голям брой международни купи по cross country – поради съвършените условия за хвърчене, които дава климатът и островът. Акро-състезание през 2017, което се състои от два стадия: Пилотите ще изхвърчат от две избрани точки – на 700 и на 1600м. надморска височина, откъдето ще упражняват и ще вършат демонстрации. От събота 28.10, те ще бъдат спускани от хеликоптер над залива Св. Льо (St. Leu) – община в западната част на френския остров Ла Реюнион.
„ Това е доста добре за фактора височина “, -споделя Весо Овчаров- „ по този метод всеки участник ще има равни условия с останалите. За съпоставяне, когато се излетява от планина, всеки полет е със относително друга височина и от време на време това може съществено да ощети водача “.
Предизвикателствата са от друго естество, като главните са: би трябвало преди всеки полет да си сгънеш крилото за скок. Това лишава най-малко 30 минути от времето на водача. Също по този начин, солената морска вода би била пагубна за оборудването на всеки водач, при приводняване двата обезпечени за задачата понтона във водата. Това е едно в допълнение комплицирано умеене, което би трябвало да владеят въздушните „ мастъри “. А най-„ занимателният “ фактор е, че гъмжи от акули.

„ Зная за този остров от публикации и постоянно ме е изкушавал да го посетя. Благодарение на това съревнование ще имам опция да го опозная и се надявам да мога да осъществявам полет от самия връх, а също по този начин и да направя няколко скока с wingsuit от хеликоптера. “- сподели Весо Овчаров преди заминаването си.
„ Като цяло равнището на водачите е все по-високо и междинната им възраст е сред 20-25 години. За мен-да съм из сред определените топ 16 в света, е единствено по себе си огромно самопризнание. Въпреки проблеми с оборудването този сезон и неналичието на условия за тренировки, отпътувам с вярата, че дългогодишния ми опит ще компенсира тези фактори и ще ми помогне да се показва добре. “
Най-силно наличие има от страна на Франция, с 6 водача, измежду които и Тим Алонги, двама от Испания, включително Хорацио Ллоренс, и по един представител от Чили, Бразилия, Австрия, Норвегия, Швейцария, Швеция. Ондрей Прохажка от Чехия е сътрудник на Весо Овчаров в акробатничите полети у нас и по света.
Програма на Acro Master 2017 може да намерите ТУК!


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР