Между 11 и 17 % са се вдигнали цените за

...
Между 11 и 17 % са се вдигнали цените за
Коментари Харесай

Проф. Румен Драганов: Предпочитана дестинация за Нова години е спа, навсякъде където има топли минерални води

Между 11 и 17 % са се вдигнали цените за идните празници, заяви в предаването " Добро утро, България " на Радио " Фокус " проф. Румен Драганов, шеф на института за разбори и оценки в туризма.

Студентите през днешния ден ще похарчат от порядъка на 35 до 55 лв., сподели още Драганов. Хотелското настаняване е от порядъка на 100 лв. и нагоре. Но не всички студенти си разрешават да честват по този метод. Повечето избират къщи за посетители и хижи, сподели анализаторът.  

За празнуване в ресторант най-скъпият куверт през днешния ден е сред 70 и 75 лв..

За коледните и новогодишни празници по-голямата част от българите си остават у у нас. Между 60 и 70 000 ще бъдат пътуванията на българи в чужбина, уточни още проф. Румен Драганов.

Обикновено по тези празници се търсят къси пътувания. Най-често предлаганите пакети са с две и три нощувки. Те са на цена от 400 - 450 лв. и сред 700 и 800 лв., които са нормално за фамилии с деца.  

Най-скъпи са предлаганите пакети в петзвездни хотели - 1500 лв..

Предпочитана дестинация за Нова години е спа дестинацията, или на всички места, където има топли минерални води. Търсят се вили, къщи за посетители, малки фамилни хотели.

Предпочитани са по-екзотичните дестинации в чужбина като Северна Африка, Карибския басейн и други, сподели още Драганов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР