Между 1000 лв. и 4000 лв. са плащали клиенти на

...
Между 1000 лв. и 4000 лв. са плащали клиенти на
Коментари Харесай

Красимир От Бургас Продаваше Шофьорски Книжки За 4000 Лева, Но Вижте Какво Го Сполетя!

Между 1000 лева и 4000 лева са плащали " клиенти " на Красимир Н. от Бургас, с цел да получат шофьорска брошура без да се явяват на изпити, разкриха пред " 24 часа " източници от следствието. Услугата поръчвали най-вече гастарбайтери с финансови благоприятни условия, като мизата била определяна по преценка на инструктора.

Той се договарял против известна сума или услуга трети лица да се явяват на изпитите вместо неговите курсисти. Мнимите възпитаници държали и научен и на на практика изпит. В незаконната скица били забъркани и лица, които осигурявали неистинен персонални карти. Според осведомени те не са от Бургас. За да минат пред проверяващите, наетите от инструктора лица представяли персонална карта със своя фотография, само че с данните на действителните курсистите. Сигналът против инструктора е бил подаден от ДАИ, след което от районната прокуратура разпоредили инспекция. В продължение на месеци чиновници от Икономическа полиция са разработвали инструктора, който имал частна автошкола.

Според проверяващи сега са документирани девет случая, всички са от тази година, само че е допустимо да излязат и още.

Досега обаче против инструктора са повдигнати обвинявания за два случая, при които едно и също лице се е явило на научен и на на практика изпит. Въпросният човек също е с повдигнато обвиняване, само че без наложена мярка за неотклонение.

" Става дума за човек на 62 година, упрекнат в осъществяване на документно закононарушение. Да, правилно е, че е осъждан за сходно закононарушение, само че тук приказваме за човек на възраст, който надали ще тръгне да се укрива или да прави закононарушение. Има несъгласия в разпитите на очевидците, които фактически са доста на брой ", съобщи юристът на инструктора Росен Кожухаров.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР