Между 1 и 10 % от населението на планетата има

...
Между 1 и 10 % от населението на планетата има
Коментари Харесай

Защо психопатите не могат да обичат собствените си деца?

Между 1 и 10 % от популацията на планетата има тъй наречените “тъмни личностни характерности ”: нарцистичност, психопатия и Макиавелианизъм. Тези хора нормално са захласнати от себе си и им е извънредно мъчно да видят смисъла на възприятията при другите хора. Поради тази причина техните връзки постоянно са контролиращи и изпълнени с принуждение и операция.

Често техните сътрудници са манипулирани, употребявани и подлъгани да мислят, че самите те са луди, преди да бъдат обезценени и изоставени. Учените от дълго време се вълнуват и от въпроса дали децата на хората, страдащи от тъмните личностни характерности, биват третирани като техните сантиментални сътрудници.

“Нарцисистите, психопатите и социопатите нямат възприятие за емпатия. Те не развиват такова възприятие с цел да не обичат в никакъв случай никого същински, ”  обяснява Перперуа Нео, психолог, който специализира в региона. И това напълно не се трансформира когато те имат деца. Те нямат примитивен инстинкт да защитят и поддържат своите деца, тъй като те не виждат децата си като обособена персона. Те са просто инструмент на тяхно разположение.

“Психопатите виждат децата си като продължение на самите себе си и като своя благосъстоятелност. Те не се грижат за децата си с цел да пораснат здрави и щастливи, а с цел да пораснат и да бъдат трофеите на своя психологично болен родител, ” прибавя тя. Често експертите чуват, че “единствената причина психопатите да имат деца е с цел да има някой, който да се грижи за тях до края на живота си ”.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР