Meicai - китайски стартъп, който помага на фермерите да продават

...
Meicai - китайски стартъп, който помага на фермерите да продават
Коментари Харесай

Компания за доставки на зеленчуци получи оценка от $2,8 милиарда

Meicai - китайски стартъп, който оказва помощ на фермерите да продават зеленчуци на заведения за хранене, набра 450 милиона $ финансиране, предава Bloomberg.

Базираната в Пекин компания е набрала средствата при оценка от към 2,8 милиарда $. Тя търси опция да разшири бизнеса си в скъпия пазар на свежи храни. Основни вложители са Tiger Global Management, China Media Capital и Genesis Capital.

Meicai, която в превод значи " хубав зарзават ", бе учредена през 2014 година за да доставя зеленчуци за към 10 милиона дребни и средноголеми ресторанта в Китай. Компанията разрешава на притежателите им да употребяват приложение на мобилния им телефон, с цел да поръчват стока непосредствено от фермерите.

Финансирането акцентира високите оценки, които китайските компании получават в пазар с несъразмерен капитал. Половината от десетте най-големи венчър покупко-продажби през предходната година са били с основани в Китай сдружения. Общо 65 милиарда $ са били вложени в компании в страната, споделя изследователската Prequin. Най-голямата договорка бе за съперника на Uber в страната Didi Chuxing.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР