Механизъм за незабавна реакция в случай на нападение над медици

...
Механизъм за незабавна реакция в случай на нападение над медици
Коментари Харесай

Създадоха механизъм за незабавна реакция в случай на нападение над медици

Механизъм за незабавна реакция при положение на нахлуване над медици са основали столичната полиция и Софийската районна прокуратура. Техни представители се срещнаха с шефове на лечебни заведения и центъра за незабавна помощ, с цел да им разяснят по какъв начин да работят, в случай че има случай. До края на месеца Министерство на вътрешните работи ще ревизира сигурността в лечебните заведения и ще направи разбор какви ограничения за подобряването й са нужни.


За момента се знае, че не всички коли за спешна помощ имат паник бутони, до момента в който множеството незабавни отделения в София са оборудвани, стана ясно след срещата. В случай на проявена физическа експанзия, управлението на болничното заведение или центърът за незабавна помощ неотложно би трябвало да уведоми полицията и координиращия прокурор. Негово обвързване е да провежда бързо следствие и събиране на доказателства.
Радослав Димов - и.д. областен прокурор на София: " С оглед бързото изясняване на обективната истина и привършване на случая. проф. Асен Балтов - шеф на УМБАЛСМ " Пирогов ": " Изключително значимо е да бъде непокътнат доказателственият материал, тъй че ние ще инструктираме хората, които би трябвало да подадат информацията на всички екипи. " Ивайло Иванов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи: В Министерство на вътрешните работи няма да има избран чиновник, защото информацията, която ще постъпва в болничното заведение, ще бъде ориентирана към съответното районно ръководство на територията, на която е здравното заведение. Министерство на вътрешните работи реагира по еднакъв метод, по този начин, че когато получим сигнал, ние неотложно се отзоваваме, тъй че не можем да го определим, да сложим норматив. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР