Мегазвездата на Бразилия Неймар участва в днешната тренировка на националния

...
Мегазвездата на Бразилия Неймар участва в днешната тренировка на националния
Коментари Харесай

Неймар тренира с Бразилия, вкара и гол

Мегазвездата на Бразилия Неймар взе участие в днешната подготовка на националния тим в Катар и даже означи гол в двустранната игра.

Това би трябвало да значи, че нападателят на френския гранд “Пари СЖ ” е възобновен от контузия и надлежно подготвен да играе в мача от осминафиналите на международното състезание против Република Корея на следващия ден.

Запитан на конференция преди този момент дали Неймар ще бъде на линия, селекционерът на петкратните първенци на планетата Тите в началото отговори с “да ”. След това обаче не бе безапелационен.

“Неймар води характерна подготовка, тъй че ще забележим. Ако играе, това ще е, тъй като е изцяло здрав и е подготвен да стартира през цялото време и да остане на терена цялостен мач. Предпочитам постоянно да играя с най-хубавите си играчи от първия съдийски сигнал ”, сподели Тите и по този начин не посочи дали Неймар ще бъде в титулярния тим.

Неймар пропусна мачовете от груповата фаза против Швейцария и Камерун, откакто получи травма в глезена по време на първия дуел против Сърбия.

Същото важи и за бранителя Данило. Той сигурно ще се завърне в състава за мача с Република Корея. Левият бек Алекс Сандро, който се контузи против Швейцария, няма да играе в този дуел.

Преди това нападателят Габриел Жезус и бранителят Алекс Телеш отпаднаха от мондиала. И двамата получиха контузии в коляното против Камерун.

Тази на първия се оказва сериозна, което вбеси управлението на британския “Арсенал ”.

Първоначалните прогнози бяха, че Габриел Жезус ще отсъства към три седмици. По-обстойни проучвания обаче са посочили, че травмата е по-тежка и той може да се нуждае от интервенция и е изцяло допустимо да не играе до март идната година.

Жезус бе запаса в отбора на Бразилия, само че е съществена фигура в състава на “Арсенал ”. Бразилецът беше в основата на положителния старт на лондончани този сезон и една от аргументите те да са на върха във Висшата лига.

Сега “артилеристите ” би трябвало да мислят дали да не привлекат някого през зимата, който да замести Жезус в първите месеци от новата година. Ситуацията няма по какъв начин да е добра за “Арсенал ”, макар компенсацията, което ще пристигна от ФИФА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР