Мегаразпродажбите на продукти, като шампоан, паста за зъби и тоалетна

...
Мегаразпродажбите на продукти, като шампоан, паста за зъби и тоалетна
Коментари Харесай

В подкрепа на малкия бизнес: Франция забрани мегаразпродажбите в супермаркетите

Мегаразпродажбите на артикули, като шампоан, паста за зъби и тоалетна хартия, към този момент са неразрешени във Франция. Според нов закон, влезнал в действие на 1 март, огромните супермаркети към този момент нямат право да вършат отстъпки в цената на тези артикули повече от 34%.

Новият закон към този момент се ползва за всички хранителни артикули от март предходната година, напомня Euronews Business.
Защо се лимитират пониженията?
Френските законодатели настояват, че дребните и междинни предприятия (МСП) не могат да се конкурират с мултинационалните компании като Carrefour и Lidl, когато става въпрос за понижаване на цените.

Малкият бизнес се оплакват от нелоялна конкуренция, основана от системата и настояват, че супермаркетите „ убиват “ бизнеса им.

Въпреки че ограничаването за отстъпките в супермаркетите към този момент се ползва за храни от март 2023 година, френските фермери се оплакват от методите, по които търговците на дребно заобикалят сходни правила.

Някои мултинационални търговци на дребно, опериращи във Франция, в действителност са образували съюзи за търговия на дребно със своите европейски сътрудници, като техните търговски центрове са ситуирани отвън френските граници, в страни, където законът към момента е по-благоприятен за техните портфейли.
Как потребителите одобряват новите промени?
Мнозина похвалиха скорошния закон за поощряване на прозрачността на цените, позволявайки на клиентите да съпоставят действителните цени на продуктите, когато пазарят, вместо да получават подправено чувство за продукти на ниски цени, които единствено огромните магазини могат да си разрешат.

През идващите няколко месеца анализаторите на търговията на дребно ще прегледат деликатно по какъв начин държанието на потребителите се приспособява към този нов закон, изключително откакто инфлацията понижава във Франция и Европейски Съюз, предизвиквайки известно възприятие за нормалност да повлияе на навиците за харчене на семействата.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР