Меган Рапино отразява „трайното въздействие“ на националния отбор на САЩ преди последния мач преди пенсиониране

...
Звездата на женския национален отбор на САЩ Меган Рапиное, двукратен
Коментари Харесай

Звездата на женския национален отбор на САЩ Меган Рапиное, двукратен носител на Световната купа за жени, каза, че е най-горда от работата на своя отбор извън терена, докато разсъждаваше върху кариерата си преди последния си мач в неделя.

38-годишната, която ще завърши 17-годишната си международна кариера с 203 мача, ще бъде почетена в „прощалната си игра“ срещу Южна Африка в Чикаго, обяви US Soccer миналия месец.

Говорейки пред репортери в събота преди последния си международен мач, Рапиное каза, че това, което нейният национален отбор е постигнал извън терена, „е оказало толкова трайно въздействие“.

Рапиное каза, че нейният екип е бил „голяма част“ от усилията за защита на правата на ЛГБТК+ и расовата справедливост в спорта, особено в женския спорт. Тя каза, че постиженията на отбора на терена „бледнеят в сравнение с това, което сме постигнали извън терена“.

С 63 гола в кариерата си и 73 асистенции за женския отбор на САЩ, Рапиное – златен олимпийски медалист от Лондон 2012 – се нарежда в топ 10 и за двете категории в историята на жените в САЩ.

 Нападателят на Съединените щати Меган Рапиное празнува отбелязването на първия гол за своя отбор по време на четвъртфиналния футболен мач от Световната купа за жени Франция 2019 между Франция и Съединените щати на 28 юни 2019 г. на стадион „Парк де Пренс“ в Париж. Нападателят на Съединените щати Меган Рапиное празнува отбелязването на първия гол за своя отбор по време на четвъртфиналния футболен мач от Световната купа за жени Франция 2019 между Франция и Съединените щати на 28 юни 2019 г. на стадион „Парк де Пренс“ в Париж. Franck Fife/AFP/Getty Images

Въпреки че Рапино е настроена да играе в няколко последни мача с отбора си от Националната женска футболна лига, Сиатъл OL Reign, звездата каза, че най-много очаква да има свободно време след пенсионирането.

„Очаквам с нетърпение графикът ми да стане малко по-отворен, също така се страхувам малко от това“, каза Рапино, добавяйки, че възнамерява да продължи да подкрепя женския спорт. „Очевидно знам, че това е краят на една глава, но се чувствам много като начало.“

Джули Ерц, която беше част от националния отбор, спечелил две световни купи заедно с Рапиное, изигра последния си мач с националния отбор в четвъртък вечер.

Рапиное се насълзи, когато я попитаха как е израснала заедно със своите съотборници, включително Беки Зауербрун, с която играе спорта от 16-годишна възраст.

„Ние наистина израстваме заедно, прекарваме повече време тук, отколкото със семейството си, с партньорите или любимите ни хора“, каза тя.

Звездата, наречена „талант от поколение“ от генералния мениджър на националния отбор Кейт Маркграф, спечели Златната топка за жени и наградата за най-добър на ФИФА през 2019 г. след блестящо Световно първенство за жени, на което тя спечели Златната топка за най-добър играч на турнир и Златна обувка за голмайстор на състезанието.

В националната си кариера тя спечели титлата на френската лига и френската купа с Лион през сезон 2012/13 и спечели три Шийлда от Националната женска футболна лига със Seattle Reign и OL Reign.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР