Медийният език все по-малко е насочен към разума и съвестта

...
Медийният език все по-малко е насочен към разума и съвестта
Коментари Харесай

Проф. Александър Кьосев: Борисов изгря с посланието: : „Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме

Медийният език все по-малко е ориентиран към разсъдъка и съвестта на хората и те стартират да харесват по други аргументи – дали някой политик е като тях. Затова Бойко Борисов се появи с фамозното обръщение: „ Аз съм елементарен и вие сте елементарни, ще ви съставлявам в простотата ви “. Забележете, той не ги съставлява в техните ползи, това не е прегръдка на жители, а патриархална каша. Това сподели във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ културологът проф. Александър Кьосев, учител в СУ “Св. Климент Охридски “.

Вижте цялото изявление с проф. Александър Кьосев тук:

https://www.youtube.com/watch?v=wlJ1OtmauDI&feature=youtu.be

В изявлението проф. Александър Кьосев сподели още:

Човекът, който е чел единствено „ Винету “, само че пък е първенец по карате, стана пример. Той беше обработен от медиите, само че и той обработи медиите - в общ диалектичен развой. Образът стана легитимация на българската власт в очите на негражданите, които харесват мощ, сигурност, протекция, бащинско говорене и интимно фамилярничене. На основата на разпадналото се поданство стъпи партия ГЕРБ.

Категорията поданство деградира. Хората, които избират по разбиране, с разсъдък и съвест, станаха все по-малко. България се трансформира в електорално тресавище, където хората избират или по клиентелистки аргументи, или заради непосредствено откупуване на гласовете им, или по медийна операция.

Г-н Рашидов е нищожен човек и фигурата му ще бъде забравена скоро. И писмото му против интелигенти в една медия щеше да бъде смешно, в случай че не беше признак. Текст с жесток, дебелашки, кафяв медиен език, подписан от институцията Народното събрание, посредством Комисията по просвета и медии, която този човек ръководи. Това е същинският скандал. Той надскача растежа на самия Рашидов, неговите пристрастености, неговият махмурлук, неговата вендета. Става дума за това, че най-висшата институция у нас – законодателната, стартира да приказва с езика на мутра.

От културологична позиция, обществото е разпаднато. Гражданството се трансформира в население. Фрагментирано е на групи, за което способстваха и обществените мрежи – всеки живее в личния си информативен балон. Медиите отидоха в ръцете на непрозрачни притежатели. Има тежко увреждане на обществената тъкан. Възстановяването на поданството ще бъде доста дълъг развой.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР