Медийне проплаква на 21 минута след раждането си в 35

...
Медийне проплаква на 21 минута след раждането си в 35
Коментари Харесай

Неонатолози спасиха Медийне от клинична смърт

Медийне проплаква на 21 минута след раждането си в 35 гестационна седмица и тежи 2300 гр.

Изведена е от клинична гибел, породена от тежка асфикция, само че положението й е усложнено. По неотложност е преведена в Отделението по Неонатология в „ УМБАЛ-Пловдив “.

Веднага поставихме момиченцето на изкуствена вентилация и започнахме лекуване със сърфактант, с цел да разгърнем белия дроб, изясни началникът доктор Славея Неделчева. Здравето на новороденото последователно се стабилизира и бебето е приспособено към независимо дишане на атмосферен въздух.

Малката бе изписана от болничното заведение, за нея към този момент ще се грижат родителите й, само че доктор Неделчева ги увери, че вратата на отделението е постоянно отворена за тях. Могат да идват при проблеми, за съвещания, а и да споделят насладите си. Медийне е трето дете в фамилията, което я е чакало да пристигна на бял свят с голямо неспокойствие след известни неблагополучия.

Неонатологията в някогашната Окръжна болница е най-голямото профилирано звено в цяла Южна България. „ Добрият излаз е резултат от работата на екипа от експерти, както и на отличното съоръжение с най-модерната здравна инсталация, уточни завеждащата. – Намираме солидна поддръжка и от страна на управлението – цената на сърфактанта за лекуването на Медийне е 600 лева “
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР