Медийната компания Thomson Reuters разполага с фонд от около 8

...
Медийната компания Thomson Reuters разполага с фонд от около 8
Коментари Харесай

Thomson Reuters държи инвестиционен фонд с 8 млрд. долара за сделки с изкуствен интелект

Медийната компания Thomson Reuters разполага с фонд от към 8 милиарда $, който може да употребява за придобивания и вложения, свързани с изкуствения разсъдък (ИИ). Това съобщи нейният началник Стив Хаскър в изявление за Financial Times.

Придобиванията ще бъдат „ значително фокусирани върху компании с благоприятни условия “ в ИИ, сподели той. През последната година и половина Thomson Reuters похарчи към 2 милиарда $ за придобиване на компании като SurePrep, Casetext и Pagero, които работят в световен бизнес с електронно фактуриране и данъчни решения. Освен това има „ редица покупко-продажби “ с сътрудници, които желаят да употребяват новините на Reuters за образование на огромни езикови модели.

Медийната компания също по този начин възнамерява да харчи повече от 100 милиона $ годишно за създаване на лична технология за изкуствен интелект, която да обслужва клиенти в правната, данъчната и счетоводната промишленост, сподели Хаскер. През 2023 година компанията приключи двугодишна стратегия, предопределена да я трансформира от снабдител на наличие в софтуерна компания, насочена върху наличието, напомня FT.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР