Медиците в Чехия регистрираха през последното денонощие над 2000 заразени

...
Медиците в Чехия регистрираха през последното денонощие над 2000 заразени
Коментари Харесай

Чехия и Унгария: засилено разпространение и по-твърди мерки срещу коронавируса

Медиците в Чехия записаха през последното денонощие над 2000 инфектирани с новия ковид - за пръв път от началото на пандемията. Рекордът сочи, че разпространяването на инфекцията в страната се форсира. Това оповестиха през днешния ден здравните управляващи.

От през вчерашния ден в Чехия са открити нови 2139 случая на Ковид-19, а общо до момента - 41 032. Смъртните случаи от началото на пандемията са 482. Общият брой на оздравелите е 22 931. Активните случаи са 17 619. В лечебни заведения се лекуват 388 пациенти с новия вирус. Досега в Чехия са направени общо 1 104 893 теста. Най-сложна сега е епидемиологичната обстановка в столицата Прага.

Чешките управляващи стегнаха рестриктивните мерки по отношение на ковид поради увеличение на броя на инфектираните, съобщи ДПА.

На заведенията за хранене, кафенетата, питейните заведения, нощните клубове и сходните заведения им се позволява да одобряват само толкоз клиенти, с колкото места разполагат, заяви нощес чешкото здравно министерство.

При провеждането на събития на закрито с над 10 души присъстващи, на всеки ще се дефинира едно съответно място. Това следва да докара до съблюдаване на " избрана отдалеченост ", съобщи министерството. Предвидени са изключения за изложбите и комерсиалните изложби.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР