Медицинският университет – Пловдив спечели две първи места в XII-те

...
Медицинският университет – Пловдив спечели две първи места в XII-те
Коментари Харесай

МУ-Пловдив спечели две първи награди за безопасност и здраве при работа СНИМКИ

Медицинският университет – Пловдив завоюва две първи места в XII-те Годишни национални награди по сигурност и здраве при работа 2021. Официалната гала по награждаване на спечелилите се състоя в Пловдив на 24 февруари 2022 година Организатор на състезанието е Фондация „ Център за сигурност и здраве при работа “ с поддръжката на Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда”.

Категориите на състезанието обгръщат всички аспекти на положителните практики в обезпечаването на здравословни и безвредни условия на труд. МУ-Пловдив бе номиниран в две категории „ Големи предприятия с над 250 заети лица “, Група 3, икономическа активност „ Образование “ и „ Предприятие, вложило най-вече средства за възстановяване на безвредните и здравословни условия на труд” и завоюва първите места.

Наградата за първо място в категорията за огромни предприятия – златна статуетка, знак на състезанието, и публична грамота връчи инж. Александър Загоров, конфедерален секретар на КТ „ Подкрепа “. Признанието е за обезпечаването на здравословна работна среда в сходство с одобрените европейски и интернационалните положителни практики. Журито високо оцени обстоятелството, че обезпечаването на здравословна работна среда е надълбоко осъзната и рационално стимулирана ангажираност за Академичното управление на Медицински университет – Пловдив в лицето на Ректора – проф. доктор Мариана Мурджева, дм, мзм. Тази ангажираност с опазването на здравето и живота на чиновниците и студентите в границите на трудовия им и научен живот е определяща за реализиране на всички капиталови, екологични, софтуерни и организационни действия в МУ-Пловдив.

Второто място в категорията бе за „ Аджибадем Сити Клиник “, а третото – за ПУ „ Паисий Хилендарски “.

Първата премия в специфичната категория за най-голяма инвестиция в възстановяване на безвредните и здравословни условия на труд бе за откритата през 2021 година постройка на Учебен корпус 1, чието авансово обмисляне и създаване е в сходство с всички стандарти за здраве и сигурност. Общата стойност на инвестицията е в размер на близо 6 млн. лв. (5,938 814 лева.). Наградата връчи госпожа Добрина Проданова, ръководител на Търговско-промишлената камара в Пловдив.

От името на Университета оценките одобри госпожа Мария Павлова, специалист „ Здравословни и безвредни условия на работа “ на МУ-Пловдив.

Сред публични посетители на церемонията бяха и изпълнителният шеф на ИА „ Главна ревизия по труда “ Елена Аврамова, инж. Атанас Чернаев, шеф на Дирекция „ Инспекция по труда “ – Пловдив и Огнян Атанасов, народен секретар на КНСБ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР