Медицинският университет – Пловдив и Българската академия на науките ще

...
Медицинският университет – Пловдив и Българската академия на науките ще
Коментари Харесай

Споразумение за академично сътрудничество подписват МУ-Пловдив и БАН

Медицинският университет – Пловдив и Българската академия на науките ще подпишат рамково съглашение за съдействие на 14 юли.

В качеството си на хазаин на събитието, което ще бъде част от дневния ред на Академичния съвет на висшето учебно заведение, ректорът проф. доктор Мариана Мурджева ще посрещне ръководителя на Българска академия на науките учен Юлиан Ревалски и зам.-председателя чл.-кор. проф. дбн Евдокия Пашева.

Преди сключване на съглашението за академично съдействие гостите ще прегледат Медицинския симулационен подготвителен център и Аудиторния комплекс. Програма включва взаимни срещи с екипите на Катедрата по здравна биология, Катедрата по здравна физика и биофизика и Катедрата по здравна микробиология и имунология „ Проф. доктор Елисей Янев “, с цел да се срещнат представителите на Българска академия на науките с научните посоки, по които работят катедрите. Ще бъдат разисквани опциите за бъдещо научно съдействие и взаимни проучвателен планове.

Събитието е естествено продължение на досегашното съдействие сред двете институции, основаващо се на концепцията за новаторска просвета с европейски измерения. Рамковото съглашение се реализира в региона на научноизследователската и иновационната активност, квалификацията на фрагментите, взаимните изявления и патенти и други

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР