Медицинският университет /МУ/ във Варна има готовност да стане едноличен

...
Медицинският университет /МУ/ във Варна има готовност да стане едноличен
Коментари Харесай

Медицински университет-Варна иска да стане собственик на УМБАЛ „Св. Марина“

Медицинският университет /МУ/ във Варна има подготвеност да стане едноличен притежател на капитала на най-голямата и съвременна болница в Североизточна България – УМБАЛ „Св. Марина“, излиза наяве от известие в уеб страницата на МУ.

В него се споделя, че тематиката е била разисквана на среща на министрите на образованието и опазването на здравето с ректорите на висшите медицински учебни заведения у нас. Разпоредба в Закона за лечебните заведения дава опция на университетите да получават лечебни заведения, само че досега искащи е нямало.

На срещата здравният министър проф. Кирил Ананиев е дал утвърждение на плана. „УМБАЛ „Св. Марина“ е лечебното заведение със значително значение както за угаждане на здравните потребности на пациентите от Североизточния район на страната, по този начин и за просветителния развой и за научното развиване на МУ – Варна.

Важно е също, че „Св. Марина“ няма никакви финансови отговорности. При съществуване на изявено предпочитание от страна на управлението на медицинския университет и на университетската болница следва да се подхващат дейности за осъществяване на тази възможност“, е декларирал Ананиев, представен от уеб страницата на МУ.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР