Медицинският регулатор в Германия съобщи днес, че е получил данни

...
Медицинският регулатор в Германия съобщи днес, че е получил данни
Коментари Харесай

Германия съобщава за 21 случая на тромби при ваксинирани с "АстраЗенека", 7 души са починали

Медицинският регулатор в Германия заяви през днешния ден, че е получил данни за 21 случая с необикновени тромби у хора, имунизирани неотдавна с препарата на " АстраЗенека " против Covid-19. В имейл на Института " Паул Ерлих " до " Асошиейтед прес " се споделя, че седем души с тромби са умряли.

Появата на необикновена форма тромби в главата накара няколко европейски страни краткотрайно да спрат по-рано този месец използването на препарата на " АстраЗенека " против ковид. След експертен обзор медицинският регулатор на Европейски Съюз установи, че рисковете от възможните странични резултати би трябвало да бъдат включени в листовките с информация за имунизацията. Повечето страни от Европейски Съюз възобновиха използването на имунизацията на " АстраЗенека ".

Според известието на Института " Паул Ерлих " тези 21 случая са регистрирани преди 25 март, като в 12 от тях кръвната картина на пациентите е посочила извънредно ниско равнище на тромбоцити.

Деветнайсет от случаите са при дами на възраст от 20 до 63 години, а два са при мъже на 36 и 57 години.

През интервала, изследван от Института " Паул Ерлих ", в Германия са били сложени към 2,27 млн. първи дози от " АстраЗенека ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР