Медицинският активен въглен* е мощно натурално средство, което се използва

...
Медицинският активен въглен* е мощно натурално средство, което се използва
Коментари Харесай

Активният въглен - спешна помощ при натравяне и още ползи от него

Медицинският деен въглен* е мощно натурално средство, което се употребява за хващане на токсините и химикалите в тялото. Той е може да е изработен от преработката на разнообразни първични материали, само че когато се употребява за естествено лекуване, е значимо да изберете деен въглен, изработен от черупки на кокосови орехи или с различен естествен генезис.

“Най-често интензивният въглен се използва за безвредно и дейно лекуване на отравяния и свръхдози лекарства, за понижаване подуването на корема и газове, понижаване на холестерола, лекуване на проблеми с жлъчния мехур. Помага и при махмурлук. ”

Порестата повърхнина на дейния въглен има негативен електрически заряд, който провокира позитивни заредени отрови и газ, с цел да се свържат с него. Малките пролуки в дейния въглен са основани посредством развой на нагряване.

Всеки път, когато се приема таблетка деен въглен, е добре да се пие доста вода (12-16 чаши за деня), тъй като приемът му може да докара до дехидратация.

Ето и кои са най-хубавите изгоди от използването на деен въглен:

Избелва зъбите – зъбите ни постоянно се оцветяват при честа консумация на кафе, вино, някои чайове или плодове. Активният въглен оказва помощ за избелване на зъбите посредством попиване на плака, усъвършенства цялостната джука хигиена посредством смяна на рН салдото в устата, предотвратява поява на неприятен мирис и заболяване на венците.

За да избелите зъбите по натурален метод: намокрете четката си за зъби я потопете в прахообразен деен въглен. Измийте зъбите, както нормално като обърнете особено внимание на областите с най-силно оцветяване. Изплакнете щедро с вода и изплюйте. За най-хубави резултати мийте зъбите с деен въглен два-три пъти седмично.
Забележка: Ако имате коронки или порцеланови фасети, е допустимо интензивният въглен да ги оцвети. Не се предлага при чувствителни зъби! Бъдете деликатни към облекла и повърхности, тъй като въгленът оставя петна.

Облекчава отичане и дискомфорт в стомаха – интензивният въглен облекчава отичане и газове в стомаха, отстранява дискомфорта. Препоръчително е да се приема с огромно количество вода.

При алкохолни отравяния и махмурлук – интензивният въглен не всмуква алкохол, само че бързо отстранява други отрови от тялото и предотвратява отравяне. Прекаляването или даже натравянето с фалшив алкохол води до свръхактивна активност на черния дроб. При нея, най-вече в стомаха, се отделят остатъчни отрови, които незабавно би трябвало да се махнат от организма, с цел да не стартират те на собствен ред да го тровят, навлизайки в кръвта. Това прави дейните въглен.

При отравяне на организма от плесен – мухълът в дома е извънредно нездравословен и за здравето ни. Токсичният плесен предизвиква меланхолия, бъбречна и чернодробна непълнота, понижена функционалност на мозъка, заболявания на сърцето, раздразнение на очите, главоболие, повръщане, нарушена функционалност на имунната система, тежък респираторен дистрес. При контакт с мухъл е добре да пречистите организма си с деен въглен. При поява на плесен в дома е належащо да се реагира бързо и да се вземат незабавни ограничения за премахването му.



Филтриране на вода - интензивният въглен се употребява в системи за пречистване на вода в целия свят. Той улавя примеси във водата, в това число разтворители, пестициди, индустриални боклуци и други химикали, само че все пак не може да нападна вируси и бактерии. Повечето филтърни системи са на основата на деен въглен.

За здрава кожа и тяло – въгленът има и външно приложение – той е ефикасен при лекуване на неприятна телесна миризма и акне, облекчение на дискомфорт при ухапвания от инсекти и обриви.

При захапване от комар или ужилване от оса: смесете една капсула деен въглен с половин супена лъжица кокосово масло и нанесете върху засегнатото място. Процедурата се повтаря на всеки 30 мин до облекчение на сърбежа.
За лекуване на акне: смесете една капсула деен въглен с две супени лъжици от алое вера гел и нанесете на лицето. След като изсъхне изплакнете добре. Активният въглен повлиява токсините в околната среда и замърсявания, които способстват за поява на акне. Ако акнето е в тежка форма е добре да потърсите помощ от експерт.

Пречистване на храносмилателната система – интензивният въглен отстранява токсините, които предизвикват алергични реакции, окислително увреждане и повредена функционалност на имунната система. Чрез унищожаване на токсините от храносмилателната система, може да се облекчат и болки в ставите, да се увеличи силата и даже да се усили умствената функционалност.

Премахва неприятния холестерол – проучвания сочат, че интензивният въглен понижава неприятния холестерол и покачва положителния холестерол с същия триумф на медикаменти със специфична рецепта. Добре е в такива случаи да се консултирате с доктор, тъй като от един път не става, а не трябва да се вземат независими решения за постоянен банкет.

Има ли странични резултати?

Обикновено, интензивният въглен се смята за безвреден за множеството хора. Въпреки това, постоянно е добре да се консултирате с доктор в случай че приемате други медикаменти или имате болести на червата, хронична дехидратация, неприятно храносмилане или скорошна коремна интервенция.

Избор на деен въглен

Когато купуваме деен въглен, е добре да проверим от какво е изработен, с цел да сме сигурни, че ще има позитивно и ефикасно деяние. Не всички въглени са формирани с идентични добавки. Следете той да е направен от кокосови черупки или разпознати дървесни типове, които имат ултра-фини зърна. В прахообразна форма, доста артикули са с добавени изкуствени подсладители, с цел да ги създадат по-добри на усет – избягвайте това защото по този метод резултатът от действието на дейния въглен се обезсмисля.

*Тази публикация се отнася за медицински деен въглен, който се продава на профилирани места и от експерти. В никакъв случай не се употребяват дървени въглища.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР