Медицинските служители във филиала на Спешна медицинска помощ в Горна

...
Медицинските служители във филиала на Спешна медицинска помощ в Горна
Коментари Харесай

Медиците от спешната помощ в Горна Оряховица са готови да оттеглят оставките

Медицинските чиновници във филиала на Спешна здравна помощ в Горна Оряховица са подготвени да отдръпват подадените досега 28 оставки, които подадоха след нападението над техен сътрудник през предходната седмица . Това стана ясно по време на среща на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев с доктор Емил Николов и доктор Деян Георгиев от ФСМП и представители на гражданско придвижване „ Събуди се “ - Горна Оряховица, което сега прави цивилен патрули на незабавния център, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
Лекарите изрекоха благодарността си към здравния министър за бързата реакция и подхванатите от него ограничения, с цел да бъде обезпечена тяхната сигурност по време на работа. Още в петък министър Ананиев разпореди да бъде обезпечена 24-часова физическа защита на филиала. За една година през него са минали 11 600 души, а близо 7 хиляди са обслужените адреси. Едва 30% от пациентите, на които е оказана незабавна помощ, са постъпили в болница.
По време на срещата бяха разисквани и въпроси, свързани с смяна в Наказателния кодекс при вербална и физическа експанзия над медицински лица, ефикасното разходване на средствата за незабавна помощ, смяна в категорията на труд за незабавните медици, наказания за хората, които подават подправени сигнали към 112, както и неналичието на фрагменти в системата.
Здравният министър още един път осъди похищенията по отношение на медицински експерти и съобщи, че Министерството на здравеопазването ще реагира с всички вероятни ограничения при такива случаи. Кирил Ананиев благодари на целия екип на ФСМП и ги увери, че страната застава зад тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР