Медицинските сестри в детското здравеопазване няма да получат обещаното от

...
Медицинските сестри в детското здравеопазване няма да получат обещаното от
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Медицинските сестри няма да получат обещаното увеличение

Медицинските сестри в детското опазване на здравето няма да получат обещаното от кмета на София Васил Терзиев нарастване на заплатите им. Това съобщи пред БНТ Ваня Григорова, общински консултант от локална коалиция " Българска социалистическа партия за България ", ръководител на комисията по опазване на здравето и обществена политика в СОС и член на транспортната комисия в СОС.

" Миналата седмица имаше митинг на медицинските сестри от детското опазване на здравето, защото техните заплати не са увеличавани от 2 години. Управляващите склониха да изискат от Министерски съвет пари за заплати на медицинските сестри, само че през днешния ден на последното съвещание на Министерски съвет, нямаше такава точка. Медицинските сестри няма да имат нарастване на заплатите. В дневния му ред не беше заложено разискване на разпореждане, което да има трасфер за застраховане на заплатите на медицинските сестри. Казах на господин Терзиев, че такава точка няма. Обадих се на зам. министъра по финанси, той благодари, че сигнализирам, само че в действителност не видях нещо да се трансформира ", акцентира Григорова.

Тя изясни, че от локална коалиция " Българска социалистическа партия за България " в Столичен общински съвет не са подкрепили рекордния бюджет на София, тъй като огромна част от решението на проблемите е единствено отчасти.

" Голяма част от нещата са частични. Управляващите включиха част от нашите оферти, в това число под натиска на синдикални митинги. Не е това моделът, по който ние считаме, че би трябвало да се движи градът ", безапелационна е Григорова.

Тя разяснява и сравнението, което прави на ръководството на София и Троян.

" Троян е превъзходен град. Не знам за какво съперниците ми в акцията толкоз се забавляваха с това, че желая София да наподобява на Троян. Аз считам, че има чудесни български образци, към които София би трябвало да се стреми. Разбира се, те не са в тези размери, несъмнено там няма метро, само че те нямат потребност от метро. Те имат потребност от крепко и отговорно ръководство на града. Отговорно към жителите, с общински услуги, които са в общински ръце, а не това, което се случва в София - голямата част от регионите, в действителност като се изключи един, се обслужват от концесионери. Голяма част от осветлението е в частни ръце. Нали разбираме, че по този метод парите на софиянци изтичат. Мога да дам образец от последните дни, по кое време то приехме бюджета и икономическата рамка за превоза.

Основните диспути бяха за това по какъв начин да дадем повече пари на общинските сдружения, само че от това да не се облагодетелства частното сдружение. Тъй като договорът, който е подписан с него гласи, че цената на километър транспорт на частното е 95% от общинското. Концесионерът е там не тъй като е покровител, тази частна компания би трябвало да образува облага. Тя идва от спестени средства за заплати. Те получават най-лесните линии, в които няма тапи. Техните рейсове не се амортизират толкоз бързо, колкото общинските ", заключи Григорова.

Тя акцентира, че за борбата да има заслужено систематизиране на ресурсите в столичния превоз не са били сами.

" В тази борба бяхме в това число със " Спаси София " и те прочувствено защитаваха хората. Между другото, " Спаси София " бяха тези, които износиха на гърба си акцията на ПП-ДБ, които нямат никакво разбиране от общинска политика ", сподели още Григорова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР