Медицински сестри от различни градове протестираха с искане за по-добро

...
Медицински сестри от различни градове протестираха с искане за по-добро
Коментари Харесай

Пореден протест на медицински сестри

Медицински сестри от разнообразни градове стачкуваха с искане за по-добро възнаграждение. Те се събраха пред столична болница, като се оповестиха и в отбрана на своя сътрудник, която е заплашвана с уволняване поради присъединяване в митингите.

"Нека да кажем на тези господа, които мислят, че кресливите сестри, една групичка, ще ги сплашат. Няма да ни сплашите, господа. Искаме среща с Бойко Борисов, да застанем и да си кажем по какъв начин той пред цяла България сподели: "Искам от 1-ви юни да видя във фиша на всяка здравна сестра 950 лв. ". Нищо не е реализирано. Не мога да се съглася с всички тези проблеми в опазването на здравето, които ги има, а никой не желае да ги позволи ", съобщи една от протестиращите пред БНР.

Медицинските сестри оповестиха, че са подготвени да продължат митингите си. Те бяха подкрепени от омбудсмана Мая Манолова.

Синдикалната лидерка от лечебното заведение Мая Илиева се оплаква от напън, упражняван от управлението. Тя е измежду дейните уредници на митингите на медицинските експерти с искане за по-високо възнаграждение и по-добри условия на труд.

"В болничното заведение започнаха да ми оказват напън, да се събират едни подписи, с цел да ме компрометират пред моите сътрудници и да ме отстранят от работа най-вероятно ", показа Илиева.

Методиката на Министерство на здравеопазването за образуване на работните заплати е единствено за общинските и държавни лечебни заведения и тя не се отнася за частните, разяснява Мая Илиева. Затова митингът беше за стартова заплата от две минимални работни заплати и обособяване на съсловните организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР