Медицински сестри от Пловдив ще се включат в гладната стачка

...
Медицински сестри от Пловдив ще се включат в гладната стачка
Коментари Харесай

Медицински сестри от Пловдив и Бургас обявяват гладна стачка

Медицински сестри от Пловдив ще се включат в гладната стачка на колежките си от страната, написа в. " Марица ". Националният митинг с крайната мярка стартира от на следващия ден. В гладна стачка излизат и медицинските сестри МБАЛ - Бургас.
Управляващите ни лъгаха с милиони, с методики, със периоди. Затова продължаваме с митингите, въпреки и под друга форма, съобщи Мая Илиева, която е от уредниците на митингите на експертите по здравни грижи. Тя добави, че на 12 юни гладна стачка и протестен протест ще проведат медицински сестри от болница " Токуда " в София. Очакванията са по-късно медсестрите и от други градове да се включат.
Специалистите по здравни грижи приготвят и писма до всички институции, в които ще изложат разочарованието си от неспазените обещания.
Медицинските сестри държат на настояването си трудовите им хонорари да са минимум две минимални заплати за страната и да са закрепени, с цел да не зависят от шефовете.
Освен по-високи хонорари медсестри, акушерки, лаборанти и фелдшери упорстват да бъде отстранен и комерсиалният статут на лечебните заведения. През тази година експертите по здравни грижи в страната организираха няколко митинга, като последният се състоя на 15 май пред постройката на Министерството на здравеопазването в София.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР