Медицински комплекс Бургасмед“ се включва с ентусиазъм като партньор на

...
Медицински комплекс Бургасмед“ се включва с ентусиазъм като партньор на
Коментари Харесай

„Бургасмед“ - с безплатни кардиологични прегледи на 28 и 29 септември

Медицински комплекс „ Бургасмед “ се включва с възторг като сътрудник на Община Бургас  в акцията „ Аз обичам сърцето си “ за отбелязване на Световния ден на сърцето – 29 септември.

В тази връзка, още на 28 септември от 09:30 до 13:30ч. в двора на лечебното заведение ще работи мобилен здравен пункт, където експертите и медицинският личен състав от Отделението по кардиология  на „ Бургасмед “ ще осъществят безвъзмездни прегледи и скрининг за предварителна защита на сърдечносъдовите болести. На пациентите ще се дава информация за рисковите фактори и по какъв начин да се усъвършенства предварителната защита на сърдечносъдовите затруднения. 
-->
На 29 септември, също от  09:30 до 13:30ч., екипът от кардиолози на „ Бургасмед “ по лична самодейност продължава с прегледите и консултациите, както в пункта в двора на болничното заведение, по този начин и в самото поделение. Освен това на пациентите ще се показва по какъв начин вярно да измерят пулса и артериалното си налягане. Паралелно ще се проведат скринингови акции за пресмятане на риска от сърдечносъдови болести, които все още към момента не престават да бъдат една от водещите аргументи за смъртност освен у нас, само че и в международен мащаб.



„ Превенцията е от извънредно значение за попречване на инвалидизиращи събития при сърдечносъдови проблеми, по тази причина е значимо хората да познават рисковите фактори за развиване на тези болести и контролирайки ги, да се защищават. Онези от тях, върху които можем да влияем, са високият холестерол, наднорменото тегло и слабата физическа интензивност,  както и нездравословните привички като тютюнопушене, корист с алкохол и преяждане, психоемоционален стрес, високо кръвно налягане и захарен диабет, разяснява доктор Борче Николовски, кардиолог от „ Бургасмед “, които взе участие в акцията. Той показва още, че фактори като фамилна обремененост, пол и преклонна възраст са необратими, само че можем да им влияем, като ограничим останалите аргументи и се придържаме към правилата на здравословен метод на живот. „ Заедно с ранната диагностика и намаляването на инвалидизацията измежду към този момент засегнатите пациенти, това са най-ефективните способи за профилактика на сърдечносъдовите болести “, изяснява доктор Николовски.

Желаещите да преминат обзор не е нужно авансово да записват час, а могат непосредствено да посетят пункта в лечебното заведение в избраното време на посочените дати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР