Медицинската наука има две основни хипотези, които обясняват защо акупунктурата

...
Медицинската наука има две основни хипотези, които обясняват защо акупунктурата
Коментари Харесай

Защо акупунктурата помага?

Медицинската просвета има две съществени хипотези, които изясняват за какво акупунктурата – обичайното лекуване посредством убождания с тънки игли, работи. В последните години обаче учените стигат до извода, че нито една от тях не е годна, написа obekti.bg, поовавайки се на Healthiestblog.
В проучване, оповестено през 2010 година в научното от време на време издание Nature Neuroscience, професор Мейкън Нидъргард от Рочестърския университет в Съединени американски щати преглежда и двете, обяснявайки за какво те са погрешни.

И това е забавно: Решете всеки един от тези 9 здравословни проблеми единствено като промените метода, по който спите. Ето по какъв начин - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Според едната версия игличките възбуждат нервните нишки, които отговавят за чувството за болежка. Така се задейства част от основния мозък, която подрежда отделянето на ендорфини, естествени болкоуспокоителни. И възприятието за болежка изчезва.

Привържениците на другата догадка считат, че основен фактор при акупунктурaта е внушението и самовнушението – като цяло, психическата страна на лечението, задействаща така наречен „ плацебо резултат “.

Според Нидъргард и двете хипотези не могат да бъдат правилни, тъй като убожданията не провокират спомагателни мъчителни чувства, а въпреки това без забождане на игли лечението не работи.

Според учения минитравмата, предизвиквана от иглите, предизвика локално повишение на концентрацията на аденозин, също естествено обезболяващо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР