Медицинска сестра от САЩ, отвлечена в Хаити, говори за първи път след освобождаването си: „Не тая злоба към вас“

...
Американската медицинска сестра, отвлечена с дъщеря си в Хаити миналия месец,
Коментари Харесай

Американската медицинска сестра, отвлечена с дъщеря си в Хаити миналия месец, каза, че „не таи злоба“ към похитителите си, и че вратите на нейната клиника остават винаги отворени за тях.

„Искам да знаете, че не тая злоба към вас в сърцето си. Това не означава, че съм съгласен с това, което правите. вие правите срещу собствените си братя и сестри от Хаити“, каза Аликс Дорсаинвил в първите си публични забележки, откакто беше освободена от похитителите си по-рано този месец.

Дорсенвил се обърна както към своите похитители, така и към народа на Хаити във видео, публикувано на уебсайта на El Roi Haiti, християнското министерство с нестопанска цел, в което тя работеше по време на отвличането си през юли.

обхванатата от престъпност столица на Хаити, голяма част от която е контролирана от тежко въоръжени престъпни банди от месеци, бързо си навлече гнева на местната общност, че Дорсаинвил е там, за да помогне. Около 200 хаитяни маршируваха през Порт-о-Пренс няколко дни след отвличането, за да дадат израз на гнева си и да поискат от похитителите да освободят американската медицинска сестра и дъщеря й.

В един момент по време на престоя си в плен Дорсенвил каза, че беше приближен от член на бандата, който каза: „Сестра Аликс, хората от Дювивиер маршируват за вас.“

„Това ме насърчи много, защото знаех, че стоите с мен в този труден момент“, каза Дорсаинвил за своите приятели и поддръжници. „Отне ти много смелост, за да направиш това.“

El Roi Haiti потвърди освобождаването на двойката в публикация в блог на 10 август. 

„Това е със сърце с благодарност и огромна радост, че ние от El Roi Haiti потвърждаваме безопасното освобождаване на нашия член на екипа и приятел, Аликс Дорсаинвил и нейното дете, които бяха държани за заложници в Порт о Пренс“, написаха от организацията, без да предоставят каквато и да е информация за освобождаването на двойката беше осигурено.

Дорсенвил завърши своето видео съобщение, като каза на хаитянския народ, че макар да й се иска да се върне в клиниката, има нужда от време, за да се излекува от травмата си.

„Любовта ми към теб, цялата ми любов към Хаити не се е променила или изчезнала“, каза тя.

—Tucker Reals допринесе за този доклад.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР