Медицинска сестра от американския щат Колорадо, заразила се с новата

...
Медицинска сестра от американския щат Колорадо, заразила се с новата
Коментари Харесай

Медицинска сестра се зарази с COVID-19 и разкри първите болезнени симптоми

Медицинска сестра от американския щат Колорадо, заразила се с новата коронавирусна зараза, описа по какъв начин протича болестта, оповестява KDVR.

Лиса Мерк се е заразила по време на почивката си в Хаваи. „ Последния ден преди да си потегли започнах да подсмърчам по малко”, спомня си тя. В самолета почнала да усеща болежка в лявата част на тялото си. „ Когато се прибрах у дома, ме боляха мускулите, костите и ставите”, споделя тя.

Мерк предположила, че има грип и си направила проби. Предположението й обаче не се удостоверило.

В идващите дни положението й траяло да се утежнява. В края на февруари почнало да я втриса, а в първите дни на март вдигнала температура.

Жената се обърнала за помощ към Центъра по надзор и профилактика на болесттите, само че там отказали да й създадат тест за ковид SARS-CoV-2, защото не е напускала страната, не е имала контакт със инфектирани хора и не удовлетворявала критериите, при които се прави проучването.

Мерк изкарала вируса доста леко и не е била приета в болница. Тя към момента се оплаква от мускулни болки. Заради заболяването отслабнала с 2,3 кг.

Жената е посъветвана да се самоизолира, да не излиза на улицата и да не се среща с други хора, до момента в който проучванията не покажат, че е изцяло здрава.

По последни данни, от новата коронавирусна зараза са умряли над 7 000 души, над 185 хиляди е броят на инфектираните.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР