Медици помогнаха на в линейка на път за болницата. Всяка

...
Медици помогнаха на в линейка на път за болницата. Всяка
Коментари Харесай

Ексклузивно пред bTV: Говорят медиците, изродили бебе в линейка


Медици помогнаха на в кола за спешна помощ на път за болничното заведение. Всяка година, единствено в София, екипите реагират на 15 и 20 раждания под звуците на сирени на път към болничното заведение, оповестяват от Спешната помощ.

За екипа на тази кола за спешна помощ, това е чужд пациент, с непроследявана от тях бременност – все пак всичко завършва сполучливо. Майката и детето не пожелаха да застанат пред bTV, само че са добре.

27 септември стартира като елементарен работен ден за Иван Панов и Стефан Панайотов.

Реагират на сигнал за жена, която ражда, само че още с качването ѝ в колата за спешна помощ, раждането стартира.

" Първото, което направихме, беше да успокоим дамата. Да е спокойна, че това е най-хубавото, което може да й се случи. Искам да благодаря на водача, че обезпечи превоз като в лодка ", съобщи лекарският помощник Иван Панов.

" Има колегиалност, научиха се хората по какъв начин да пускат коли за спешна помощ ", съобщи водачът на колата за спешна помощ Стефан Панайотов.

Детето се ражда крепко, майката също е добре.

" Когато сътрудника ми заяви през прозорчето, че бебето се е родило бях на седмото небе, само че отново се концентрирах да карам деликатно и бързо ", добави Панайотов.

В Спешната помощ има още доста екипи, които в дома, в колата за спешна помощ или във филиала, са създали невъзможното за новия живот.

" Беше доста неугледно, в едно мазе, към този момент бебето беше излязло, само че видях, че се задушава, пъпната шнур беше два пъти увита към вратлето– сега, в който проплака - усмивката ми блестна ", сподели медицинският експерт Кристина Манчева.

" В такива моменти нямаш време да мислиш, просто действаш. Бебето беше тръгнало да синее и когато му развихме пъпната шнур, то стартира да диша, тогава получих облекчение и прелестно възприятие ", съобщи парамедикът Руди Фон Фергуц.

" През цялото време по този начин го гушках, че имах възприятието, че е излязло от мен ", добави Манчева.

Благодарността си към незабавните медици родителите показват по друг метод.

Пациентка, родила в кола за спешна помощ в мощна стихия, кръстила детето си на лекаря, оказал ѝ първа помощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР