Медици отново излизат на протест, който стартираха точно преди година. Демонстрацията

...
Медици отново излизат на протест, който стартираха точно преди година.
Демонстрацията
Коментари Харесай

Медиците подновяват протестите си от днес


Медици още веднъж излизат на митинг, който стартираха тъкмо преди година.

Демонстрацията е планувана за 12 часа пред болница “Пирогов “ и ще прерасне в шествие до Министерски съвет, където част от здравните служащи възнамеряват да създадат палатков лагер.

Медицинските сестри не престават да упорстват за стартово заплащане от две минимални работни заплати или за съблюдаване на контрактуваната по групов трудов контракт сума от 950 лв.. Това сподели Мая Илиева от Синдиката на българските медицински експерти (СБМС) пред БНР.

"Една колежка беше разгласила фиша си – 700 лева, на доста места е 800, само че съвсем на никое място няма 950, някой да се похвали, че в този момент от новата година му е увеличена заплатата. Ще бъде серия от митинги, защото считаме, че ние към този момент сме минали всички институции в страната. За една година на нас не ни се реши напълно нито един проблем. Този път (протестът – б.р. ) ще бъде неопределен ", уточни Илиева.

За 4 март пред Министерството на здравеопазването е плануван и митинг за новата детска болница. Ведомството на Кирил Ананиев възнамерява да налее 95.4 млн. лева в незавършен градеж на над 30 години, който да се трансформира в сякаш съвременна педиатрия. Медици, архитекти и инженери обаче предизвестяват, че това няма по какъв начин да стане.

Обществената поръчка сега се апелира, само че преди 10 дни Комисията за защита на конкуренцията позволи авансово осъществяване на процедурата, т.е. позволи на министерството да подписа контракт и дострояването да стартира.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР