Медици от цялата страна сведоха глави и почетоха паметта на

...
Медици от цялата страна сведоха глави и почетоха паметта на
Коментари Харесай

Минута мълчание и вой на сирени в памет на героите в бяло

Медици от цялата страна сведоха глави и уважиха паметта на лекарите и експертите по здравни грижи, които изгубиха борбата с Covid-19

В Световния ден на здравето, по самодейност на БЛС, тъкмо в 12 часа, медици от цялата страна сведоха глави и с писък на сирени уважиха паметта на своите сътрудници - лекари, медицински сестри, здравни експерти, борили се до последно, само че изгубили борбата с заболяването.

В тежките времена на тествания всеки загуби прочут, другар или родственик в неравната борба с подлата болест. Към черните описи се прибавят и имената на над 130 медици, които до последно и с достолепие изпълнявахасвоя професионален и честен дълг.



" Дълбок реверанс пред стоицизма, човещината, вярата и вярата, които всички медици носят в душите и сърцата си. Поклон пред паметта на тези герои в бяло, които не са измежду нас, само че постоянно ще носим в сърцата си! ", бяха думите на ръководителя на БЛС доктор Иван Маджаров. Той пожела на лекарите и експертите по здравни грижи здраве, кураж и религия!

Зам.-председателят на БЛС проф. Николай Габровски резервира минута безмълвие пред УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ". " От една страна всички заети в бранша имат мотив за празник, тъй като имат с какво да се гордеят. През миналата тежка година нито един от тях не се отхвърли и не се огъна пред едно задължение. Остана на мястото си и това се видя от цялото общество. От друга страна не е време за празнуване, тъй като редица сътрудници изгубиха животите си, помагайки на другите. Поклон и светла им памет! ", добави проф. Габровски.



Зам.-председателят на БЛС доктор Николай Брънзалов уважи паметта на починалите медици пред ВМА. " Искам да благопожелавам празника на всички сътрудници - лекари и експерти по здравни грижи, да им пожелая здраве и да им благодаря за неуморния труд и грижи. За страдание, доста от сътрудниците ни изгубиха борбата с подлата болест. Поклон и светла им памет! ", обърна се към сътрудниците си доктор Брънзалов.

В самодейността на БЛС се включиха медици от десетки лечебния заведения от цялата страна, измежду които ВМА, УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ", УМБАЛ " Александровска ", ЦСМП - София, УМБАЛ " Софиямед ", УМБАЛ " Пълмед ", УМБАЛ " Св. Анна ", МБАЛ " Бургасмед ", МБАЛ „ Св.София ",УМБАЛ „ Канев ", КОЦ-Русе, БЧК и редица други.

БЛС благодари на всички, които се включиха в самодейността и уважиха паметта на своите сътрудници и другари!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР