Медици от Центровете за спешна медицинска помощ в София и

...
Медици от Центровете за спешна медицинска помощ в София и
Коментари Харесай

От Спешна помощ поискаха оставката на Стойчо Кацаров

Медици от Центровете за незабавна здравна помощ в София и още няколко града в страната излязоха на митинг пред постройката на Министерството на здравеопазването във вторник, заяви БНР. Те желаеха оставката на служебния министър Стойчо Кацаров и заплашиха с ефикасни протестни дейности и гражданско непокорство.

Причина за недоволството им е нова методика, по която получават спомагателни хонорари за работа в рискова среда с заболели от COVID-19. Те претендират, че решението за смяната е взето еднолично и без допитване. Протести се плануват още в Бургас и Шумен.

" Предлагат ни неща, които не ни устройват… Премахнаха ни тия 1000 лева, махнаха ни [допълнителното материално стимулиране], останахме си на една твърда заплата… Новата методика за оценяване е да се заплаща на обзор. А ние желаеме да се върне остарялото, което беше преди този момент ", споделиха протестиращите, представени от БНР и прибавиха, че желаят в ограниченията да бъдат включени освен лекарите и водачите, само че и санитарите.

Представителите на синдикалните организации разясниха, че митингът им не е политически и приканиха към него да се причислят и лечебните заведения, в които, съгласно тях, също има проблеми със заплащането. Те дадоха период от една седмица на ръководещите да вкарат промени.

Конфедерацията на българския туристически бизнес също излезе с позиция против Министерство на здравеопазването, само че поради оповестеното от шефа на столичната Регионална здравна ревизия стягане на противоепидемичните ограничения в София. В писмо до президента Румен Радев представителите на организацията възразяват против " оповестеното ликвидиране на българския туризъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР