Медици от Пирогов дадоха извънреден брифинг с подробности за състоянието

...
Медици от Пирогов дадоха извънреден брифинг с подробности за състоянието
Коментари Харесай

Какво е състоянието на мъжа, оцелял след удара от мълния?

Медици от " Пирогов " дадоха ексклузивен брифинг с детайлности за положението на сирийския жител, ударен през вчерашния ден от гръмотевица в столичния център. Припомняме ви, че мъжът оцеля по знамение, а други трима от компанията му починаха на място. 

Ето какво съобщи доктор Валентин Димитров, шеф на " Пирогов ":

" Отново се събираме по противен мотив, само че в последна сметка ние работим в " Пирогов ". Става въпрос за пациент, който е постъпил след бързата и доста навременна интервенция на екипите на " Спешна помощ ", които са се отзовали на мястото на случая в региона на ул. " Пиротска " след паднал гръм и изумени четирима индивида, от които тримата са били умряли на място. Колегите от незабавния център са записали единствено гибелта, не е имало какво да вършат. Четвъртият човек, оказват му първа помощ на място, транспортират го в точния момент и той все още към този момент е при нас. С към 20% изгаряния по тялото. Адекватен е, без заплаха непосредствено за живота. Нощта е прекарал умерено, няма данни за други контузии, които да засягат жизненоважни функционалности. Касае се за мъж на забележима възраст 20-25 години, от сирийски генезис, по негови думи. Без документи и без открита идентичност и без ясна визия какъв е неговият статут в България ". Вече знаете, че трагичната преживелица се разигра във вторник, в градинката до църквата " Свети Никола " на столичната ул. " Пиротска ". Около 18:18 ч., минути откакто над столицата стартира да вали проливен дъжд, на телефон 112 постъпва сигнал за покосени от мълния мъже. Три коли за спешна помощ идват на мястото на нещастието за минути и откриват три тела под дебело дърво. Четвърти мъж е отведен в " Пирогов ".

Според неофициална информация от полицията става въпрос за мигранти. Изяснява се дали имат статут у нас. И четиримата мъже са стояли под дърво дружно с багажа си, когато са били изумени от мълнията.

Има още един потърпевш човек, в квартал " Западен парк ", като той също е откаран в болница, в тежко положение.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология по време на бурята, на територията на София за минути са паднали приблизително 30 л/кв. метра превалявания, по тази причина и стотици бяха сигналите за задръстени улици, наводнени изби, паднали дървета. А в обособени елементи от столицата електрозахранването беше прекратено за малко.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР