Медиите в Тайланд подложиха на унищожителна критика и подигравки министъра

...
Медиите в Тайланд подложиха на унищожителна критика и подигравки министъра
Коментари Харесай

Пловдивчанин с драматични подробности от спасителната операция в Тайланд

Медиите в Тайланд подложиха на унищожителна рецензия и насмешки министъра на туризма, който разгласи, че Tham Luang ще стане новата топтуристическа атракция до момента в който част от децата към момента не са евакуирани от пещерата и животът им е заплашен. Това написа преди минути в обществената мрежа Facebook пловдивчанинът Панчо Благоев.

Операцията по спасяването на последните пет момчета в пещерата Tham Luang е в ход! Това заяви ръководителят на задачата Наронгсак Осотанакорн ексгубернатор на Чанг Рай. Спасителните екипи са влезнали в пещерата малко измежду 10 часа тази заран /6 ч. в България/ и в случай че всички премине по проект до вечерта всички деца би трябвало да бъдат изведени.

Според Осотанакорн днешната акция би трябвало да протече по-бързо, защото екипите към този момент имат задоволително опит и логистика, която им разрешава да се движат по-бързо от предходните два дни в която от пещерата бяха извадени 8 момчета.

Графика сподели тактиката на избавителните екипи по извеждането на децата. Всяко момче е придружавано от двама водолази, които носят както своите кислородни бутилки, по този начин и тези на момчетата. Малките футболисти имат единствено кислородни маски на лицата си.

Общата отдалеченост до изхода на пещерата е 3.2 км. Преминават се няколко подводни сектора, някои от които доста тесни, през които децата се промъкват сами. Те са вързани с въжета за двойката водолази, също така по пътя има закрепено още едно въже. Общо под водата децата и спасителите им прекарват 3 часа. Опасният сектор на пещерата свършва до така наречен зала 3 в която е базовият избавителен лагер. Оттам до изхода на пещерата остават 2 километра.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР