Медиите са институцията с най-ниско доверие в глобален мащаб. Това отчита

...
Медиите са институцията с най-ниско доверие в глобален мащаб. Това отчита
Коментари Харесай

Доверието в медиите по света е спаднало рекордно

Медиите са институцията с най-ниско доверие в световен мащаб. Това отчита годишното изследване " Edelman Trust Barometer 2018 " на  световна компания за информационен маркетинг Edelman. 

За първи път в историята на изследването медиите са институцията, ползваща се с най-ниско доверие в международен мащаб - в 22 от 28-те изследвани страни доминира недоверието в медиите, показват създателите.

Недоверието в четвъртата власт се дължи главно на доста понижаване на вярата в онлайн платформите , изключително в търсачките и обществените медии. 63% от респондентите споделят, че не знаят по какъв начин да разпознаят положителната публицистика от слуховете и лъжите или дали дадена вест идва от надеждна медийна организация. Липсата на доверие в медиите води и до некадърност да се разпознае истината (59%), да се има вяра на държавни водачи (56%) или на бизнеса (42%).

Тази година се покачва доверието в специалистите и понижава това в „ индивида като мен “. Техническите (63%) и университетските (61%) експерти се дефинират като най-надеждните представители. „ Човекът като мен " отбелязва спад в доверието от 6 пункта до 54%.

Edelman Trust Barometer 2018 демонстрира, че в Съединени американски щати доверието е претърпяло най-големия си спад с 9 пункта до 43 измежду необятната аудитория в историята на изследването. Доверието измежду осведомената аудитория в Съединени американски щати също се утежнява, като се намалява с 23 пункта до 45, което слага страната на последно място от 28-те изследвани страни.

Сривът на доверието в Съединени американски щати се дължи в огромна степен на липса на религия в държавното управление, която се намалява с 14 пункта до 33% измежду необятната аудитория и с 30 пункта до 33% измежду осведомената аудитория. Останалите институции на бизнеса, медиите и неправителствените организации също означават спад от 10 до 20 пункта. Тези намаления отстраняват миналогодишната разлика от 21 пункта сред всеобщата и осведомената аудитория в Съединени американски щати.

" Съединените щати минават през невиждана рецесия на доверието. Това е първият път, когато сериозният спад на доверието не е обвързван с наболял стопански проблем или злополука от мащаба на нуклеарното злополучие във Фукушима. Всъщност, огромната подигравка е, че това се случва в миг на разцвет, когато фондовият пазар и заетостта в Съединени американски щати доближават рекордно високи индикатори. Основната причина за този спад на доверието е отсъствието на справедливи обстоятелства и разумен спор “, съобщи Ричард Еделман, президент и основен изпълнителен шеф на Edelman.

(Продължава на страница 2.) 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР