Медии, близки до правителството в Будапеща, предадоха вчера обвиненията за

...
Медии, близки до правителството в Будапеща, предадоха вчера обвиненията за
Коментари Харесай

Приятел в нужда се познава! Орбан скочи в защита на Тръмп

Медии, близки до държавното управление в Будапеща, предадоха през вчерашния ден обвиняванията за " измами " на изборите в Съединени американски щати, отправени от американския президент Доналд Тръмп, който унгарският министър председател Виктор Орбан дефинира като " другар на Унгария ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Огромно напрежение в Америка след голям брой индикации за измами ", гласи вчерашно заглавие на в. Origo, водеща проправителствена медия в централноевропейската страна, чийто националистически водач е подложен на критика за властническите си трендове.

Същият ден Орбан, който дефинира Тръмп като " другар на Унгария ", съобщи в изявление по радиото, че " след сходни избори " Съединени американски щати към този момент няма да могат да подлагат на критика други страни.

Унгарският министър председател съобщи, че двустранните и икономическите връзки сред Съединени американски щати и Унгария са в най-хубавото си положение след идването на Тръмп на власт. Орбан акцентира, че постоянно е бил на страната на Тръмп.

През 2016 година Орбан стана първият европейски водач, подкрепил кандидатурата на Доналд Тръмп. Той изрази още веднъж поддръжката си през септември.

По време на визитата на Орбан във Вашингтон Тръмп показа унгарския министър председател като водач, почитан в цяла Европа. Миналият месец неговият либерален конкурент Джо Байдън, визирайки съответно Унгария, го упрекна, че " прегръща всички бандити по света ".

По времето, когато Байдън беше вицепрезидент в администрацията на Барак Обама, Виктор Орбан, който ръководи от 2010 година, беше упрекван в похищения против свободата на пресата, независимостта на съда и гражданското общество. На някои маджарски чиновници беше неразрешено да влизат в Съединените щати по обвинявания в корупция, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР