Медът отдавна се използва в народната медицина като лекарство срещу

...
Медът отдавна се използва в народната медицина като лекарство срещу
Коментари Харесай

Медът е по-добър от антибиотиците при лечението на...

Медът от дълго време се употребява в националната медицина като лекарство против кашлица, болки в гърлото, както и елементарна простуда. Сега проучвания демонстрират, че той е по-ефективен при лекуване на тези болести, в сравнение с антибиотиците или медикаментите, които могат да се купят без рецепта, написа Daily Mail.

Експерти от университета Оксфорд споделят, че лекарите би трябвало да поучават пациентите си постоянно да одобряват по лъжица мед, а не да им предписват антибиотици, които укрепват антимикробната устойчивост.

Учените разгледали изследвания, които съпоставят успеваемостта на меда против медикаменти за кашлица, антихистамини и болкоуспокояващи, когато се лекуват инфекции на горните дихателни пътища, които включват кашлица и простуда.

Като цяло е било открито, че медът е по-добър при облекчаването на кашлица, болки в гърлото и запушен нос, и за разлика от медикаментите няма нездравословни странични резултати. Хубав плюс е, че и усетът му е доста по-добър.

Медът е приблизително с 36% по-ефективен при понижаване на честотата на кашлица спрямо елементарните медикаменти и понижава тежестта на кашлицата с 44 на 100 повече. Също по този начин са открити доказателства, че медът редуцира времето, належащо за възобновяване от зараза на горните дихателни пътища с до два дни.

Учените акцентират, че така наречен „ нектар на боговете” е на ниска цена, елементарно наличен и на процедура няма странични резултати. Освен това създателите на изследването са безапелационни, че медът може да понижи свръхпредписването на антибиотици, което подхранва рецесията с антимикробната устойчивост.

Експертите от ден на ден се тормозят, че доста лекари прекомерно постоянно предписват антибиотици за кашлица и простуда, които в действителност не са нужни, защото множеството от тях са породени от вируси.

Медът е безвреден за приложимост като се изключи хора, които са алергични към него и бебета под една година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР